BigHistorySite.com

 

naar: main page

De Triple Bestaan ??- een nieuwe manier van kijken naar de wereld

door Bill McGaughey

 

De Triple Bestaan?is een concept dat drukt de uiteenlopende aard van onze fysieke omgeving. Voor zover wij weten, deze omgeving is vrij uniek in het universum. Het universum zelf bestaat uit materie en energie verspreid op verschillende locaties. Zijn zaak is voornamelijk uit waterstof met een oppervlakkige kennis van helium en andere chemische elementen. De materialen op aarde zijn meer divers. Maar dit is nog steeds onderwerp - een stof die overal te vinden.

Voor zover wij weten, de aarde is de enige plaats in het hele universum waarin levende wezens bestaan. Een bepaalde soort van het leven, de mensheid, is in staat om na te denken op een manier die zowel de spiegel van de omgeving en de capaciteit hebben om het te veranderen. Dit wordt bereikt door het agentschap van het denken. De mens is een dier denken, uniek in staat om gedachten in woorden en zo te communiceren op een manier die Faciliteren van collectieve actie.

Als mens zijn we geboren in gezinnen waarin de ouders te verhogen en hun kinderen leren. Het belangrijkste doel van het onderwijs is het vermogen om te spreken en om spraak te verstaan. Meteen daarna worden zuigelingen blootgesteld aan een omgeving waarin het leven - hun ouders, broers en zussen, enz. - Is een grote aanwezigheid. Het is ook een omgeving waarin de expressie van het denken wordt een belangrijke vaardigheid voor het leven.

Zuigelingen en kinderen worden blootgesteld aan deze verschillende invloeden op naadloze wijze. Ze maken geen onderscheid tussen materie en leven of tussen leven en denken, maar ervaar alles tegelijk. Dus we zijn over het algemeen niet bewust dat bepaalde objecten zijn ervaren in het leven fundamenteel anders dan andere objecten. Het doel van dit document is te wijzen op de verschillen.

Leven verschilt van materie of brugmateriaal voorwerpen, That komt tot stand en geeft uit het bestaan ??in een voorspelbare cyclus, stijgen en dalen aan weerszijden van de cyclus. Levende wezens zijn geboren, oplopen tot volwassenheid, bestaan ??als volwassen dieren, en dan groeien zwakker, verval, en sterven gedurende een bepaalde periode van tijd. Chemische structuren veranderen langs de weg. Er is een mechanisme dat in het DNA van de schepsel controles die deze transformatie.

Denken een patroon van activiteit in de hersenen die bepaalt hoe een dier optreedt. Een droge actie is om te communiceren met anderen van dezelfde soort. De communicatie kan ook een innerlijke ervaring cognitieve Dat wordt een deel van de geestelijke omgeving van de denker te zijn. Menselijke wezens, samen op te treden door middel van het denken, ook van de aarde fysieke omgeving te veranderen in het telen van gewassen, het aanleggen van wegen of bewoonbaar structuren, etc. Veel van wat we zien binnen ons domein van menselijke bewoning is het product van het denken.

Bij elkaar genomen, dan hebben we een mengsel van drie dingen in onze fysieke omgeving - materie, leven en denken. Dit is de Triple Bestaan. Het is een wereld waarin de drie soorten wezen zo nauw met elkaar verweven zijn dat we niet op de hoogte van de verschillende componenten. Leven is ingebed in de wereld van materie en gedachte is ingebed in de bewuste ervaring van een bijzondere levensvormen, man. We zien het leven en de verschillende producten, met inbegrip van die gevormd door het denken, als onderdeel van een enkel pakket.

In het splitsen van onze wereld uiteen in de verschillende componenten, presenteer ik het concept van de Triple Bestaan ??als een manier om het menselijk bewustzijn te verruimen en meer concreet richten. Of deze oefening is handig is, is een andere vraag. Indien echter een aan toepassingen leven is zich bewust van zichzelf zijn, dan dient dit begrip een nuttige functie. Ik heb een boek getiteld History of the Triple Bestaan ??Dat vertelt in chronologische volgorde en in detail hoe Tripartite onze wereld kwam te zijn geschreven. Deze korte schrijven is een metgezel Dat is het werk.

Ik hoop dat de huidige discussie zal inspireren om te kijken naar de wereld op een andere manier. Kijk maar eens om je heen en identificeren van de verschillende soorten van zijn. Wat wil je zien Dat is pure materie (met geen spoor van leven of denken)? Wat zie je dat belichaamt het leven? Wat wil je zien Dat is een product van het menselijk denken? Alle zichtbare of fysieke objecten zal materie op te nemen, maar er zijn een aantal in de andere twee categorieën van zijn die dienen een toelichting met betrekking tot hun relatie met het leven of met gedachte.

Daarom denkt analytisch. Denk met concrete bewustzijn. Ontdaan van zijn ervaringsgerichte overlay, wat is het dat je in deze wereld? Bij de presentatie van het concept van de Triple bestaan, stel ik een mentale oefening dat kon leiden tot nieuwe vormen van bewustzijn en zelfs nuttig zijn.

 

***** *** ***** *** ***** *** *****

 

Over de Triple Bestaan: een aantal extra Gedachten

 

De "triple bestaan" verwijst naar het feit dat de materiële voorwaarden op het aardoppervlak bestaan ??uit drie verschillende soorten wezen - materie, leven en denken. Meeste belangrijke Bestaat uit materie alleen. Aarde, anderzijds, heeft levende soorten geproduceerd. Één soort, de mens is in staat om van het denken. Het denken heeft sterk beïnvloed omgeving van de aarde.

Het inzicht dat hier wordt uitgedrukt is dat wonen in een omgeving waarin deze drie typen van het zijn zijn zo grondig verstrikt Dat de ze te zien als een geheel. Het is echter mogelijk onderscheid te maken tussen de samenstellende elementen. Ik zou dit analytische oefening als een middel om steeds meer bewust van de realiteit van het menselijk bestaan ??te bevorderen.

Ik heb een boek, "De geschiedenis van de Triple Bestaan ??', waarin wordt uitgelegd hoe elk type zijn achtereenvolgens kwam te zijn geschreven. Met de Big Bang kwam het bestaan ??van materie in het heelal. Later verscheen het leven op aarde. Toen kwam het menselijk leven en de beschaving. Beschaving is een complex van gedachten die door hun gecombineerde effect, heeft ook een fysieke aspect. Zoals het menselijk denken verandert de omgeving van de aarde, worden we geconfronteerd met een nieuw type van de wereld het verdichten van drie verschillende elementen in een enkel gebied van ervaring.

Overal waar je een kleine (maar vooral buiten) kunt u identificeren van de verschillende soorten van zijn. Rotsen zijn pure materie. Zo is het water dat zich in plassen en meren. In de meeste landschappen op het aardoppervlak zie je grassen en andere planten die het terrein. Af en toe zie je dieren scharrelen over. Het leven hier is het injecteren van zichzelf in het beeld. Met betrekking tot het denken, ben ik minder Verwijzend naar het binnenland glinsterende van bewustwording binnen de menselijke hersenen en meer om zijn product. Veel van wat we zien in onze leefruimte is kunstmatig, vooral in steden. We zien wegen, gebouwen, auto's, meubels en andere producten van het menselijk denken. Ook dit is een deel van de menselijke ervaring.

Hoe kan het helpen om de wereld te zien op deze manier? Ik sta open voor suggesties. We hebben de eerste stap in het bewust zijn van de verschillen in de fysieke objecten die de ontmoeting genomen. Maar nu is het tijd voor iets meer. Dus bied ik dit commentaar als een uitdaging om je eigen vorm van bewustzijn te creëren als menselijke wezens zijn uniek in staat om te ervaren.

 

naar: main page

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch     

  

COPYRIGHT 2016 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden

http://www.bighistorysite.com/BHstatementk.html