BigHistorySite.com

Waarschuwing: Dit is een automatische vertaling van de machine. Er kunnen onjuistheden of onvolledigheden.

terug naar: hoofdpagina

William McGaughey, cosmohistorical ontwerper (of cosmohistorian)

 

William McGaughey is de auteur van Geschiedenis van de Triple Bestaan: Materie, Leven en Gedachte. Hij is ook de auteur van een boek gepubliceerd in 2000 : Vijf Tijdperken van Civilization : World History als opkomende in Five Civilizations.

Wat is de bijdrage aan de menselijke kennis en begrip van beide boeken? Het is niet dat nieuwe historische feiten worden gepresenteerd, maar dat de presentatie van de geschiedenis in zijn totaliteit is ontworpen op een nieuwe manier . Bijdrage McGaughey 's is dan ook dat van een cosmohistorical ontwerper.

Neem eerst het tweede boek . Geschiedenis van de Triple Bestaan is een boek in het genre van grote geschiedenis. Grote geschiedenis combineert natuurlijke en menselijke geschiedenis. William McGaughey niet de uitvinder van de regeling van de Grote Geschiedenis; David Christian , Fred Spier , en anderen deden . Toch heeft hij een bijdrage leveren twee elementen van het ontwerp op een unieke manier . Eerst wordt de periode van de menselijke ervaring in beschaafde samenleving georganiseerd volgens het schema van "vijf tijdperken van de beschaving". ( Zie hieronder .) Tweede gedachte wordt geïntroduceerd als een nieuw type van zijn, samen met de materie en het leven , wier opkomst drijft geschiedenis in de afgelopen tijd . McGaughey 's kosmologie draagt de ontwikkeling van het denken naar voren uit de glimp in de hoofden van de prehistorische mens om zijn hoogtepunt in kunstmatige intelligentie en robotica .

Met betrekking tot de vijf tijdperken van beschaving , worden de perioden van beschaving elk ingeleid door een nieuwe communicatie- technologie die, op zijn beurt , maakt een nieuwe dominante instituut in de maatschappij . De introductie van beeldschrift , alfabetische schrijven, drukken , elektronische registratie en uitzending , en computer-based communicatie zijn de leeftijden van de overheid, godsdienst wereld , handel , onderwijs en entertainment , voortgebracht respectievelijk met het internet en aanverwante producten in het proces van steeds georganiseerd als een nieuwe beschaving . De vijf verleden, het heden of toekomstige beschavingen corresponderen achtereenvolgens aan bepaalde perioden in de wereldgeschiedenis, hoewel de timing kan verschillen tussen geografisch gebaseerde samenlevingen.

Wat het niet is: Dit is niet een geschiedenis gericht op de activiteiten van de overheid : dynastieke erfenissen, oorlogen , wetten, verdragen , etc. Dat soort geschiedenis is veel te smal. Geschiedenis McGaughey is ook niet een moralistische regeling die ziet wereldgeschiedenis culminerend in mijn specifieke natie of een set van overtuigingen en waarden of zelfs mijn bijzondere soorten. Beide boeken streven naar een scheppingsverhaal van de wereld of universum zoals het bestaat presenteren . Ze laten zien hoe een eenvoudige situatie aan het begin ontwikkeld tot wat we vandaag hebben .

Afgezien van de drie reacties op de achterkant , is het te vroeg voor een Geschiedenis van de Triple Bestaan te hebben aangetrokken veel commentaar . Echter , vijf tijdperken van Civilization kreeg een algemeen gunstige reactie van recensenten in diverse delen van de wereld . Dit suggereert dat de regionale , nationale , raciale of etnocentrisch vooroordeel heeft tot een minimum gehouden .

Uit China: "Een groot man ( voorzitter Mao ) heeft eens gezegd dat mensen moeten aandacht besteden aan de historische ervaring . McGaughey heeft vergelijkingen tussen verleden en heden beschavingen getrokken te trekken uit de overeenkomsten en verschillen in zinvolle manieren . Met de gemeenschappelijke beschaving model , heeft hij het onderwijs en de commerciële handel als meest opvallende kenmerken genoemd in de huidige beschaving . Een dergelijke conclusie komt overeen met de Chinese ' open deur ' benadering. " - Adi Dai , Xin Hua Boek Studies ( Beijing )

Uit Pakistan: " Het is niet gemakkelijk om een ??geschiedenis van de wereld schrijven in de beperkte ruimte van een enkel volume ... Wat maakt het schrijven van de wereldgeschiedenis interessant is, is het zoeken naar onderliggende patronen onder de verwarde massa van historische ervaring , de identificatie van de processen die historische verandering en vooruitgang te bepalen , en de prognose van de toekomstige op basis van het verleden en de huidige trends . Dat is precies de reikwijdte en het onderwerp van briljante boek William McGaughey op de wereldgeschiedenis , het verkennen van vijf millennia van beschaafde bestaan ??van de mensheid en etsen uit de contouren van een dreigende nieuwe tijd. " - Sami Saeed , Dawn ( Karachi )

Uit India: "World History geeft aanwijzingen aan de oorsprong van de hedendaagse samenleving . Zijn kennis zal helpen om dingen die kunnen lijken onlogisch of onduidelijk over de wereld waarin we leven vandaag de dag te leggen , ' zegt de schrijver die heeft voorgesteld de geschiedenis van onze beschaving in vijf tijdperken van historische ervaring en medewerkers elk met verschillende kwaliteiten en thema's. In een briljante analyse van de mars van de wereldgeschiedenis , heeft hij herkende de bijdragen van verschillende landen en rassen aan de totale som van culturele evolutie. " - VK Raman , The Hindu ( Madras )

Uit Nigeria: " In dit unieke boek , William McGaughey neemt een radicale stijl die wereldgeschiedenis portretteert in een geheel nieuw licht Vanwege het conservatieve karakter van de geschiedschrijving , de meeste geschiedenis boeken zijn slechts een slap aftreksel van eerdere werken , maar dit is het niet. de gebruikelijke run-of- the-mill boek van de geschiedenis. Terwijl het houden aan de fundamentele historische traditie , met vermelding van de feiten zoals ze zijn, probeert de auteur te wegen en te interpreteren de feiten tegen de verschillende factoren op basis waarvan de geschiedenis neemt zijn vorm . Dit boek is een briljante poging om te presenteren in een meest uitgebreide en heldere wijze de gehele structuur van de menselijke geschiedenis , zowel in ruimte en tijd en de auteur eigenaardige benadering maakt het een geslaagde poging . "- Sumalia I. Umaisha , New Nigeriaanse Weekly ( Kaduna )

Uit de Verenigde Staten:

" Mijn geliefde boek is geschiedenis en een van de meest interessante boeken die ik heb gelezen is vijf tijdperken van beschaving door William McGaughey ... dat presenteert de geschiedenis op een unieke manier , voortbouwend op het werk van Spengler en Toynbee . Het zal uw begrip veranderen van de geschiedenis door te kijken naar de manier waarop beschavingen ontstaan en van het toneel verdwenen , elke beïnvloeding van de volgende .... Great lezen! " - Alan Caruba , Bookviews.com

" Uniek, uitdagend , informatief, uitzonderlijk goed onderzocht , vijf tijdperken van Civilization is een benchmark- publicatie die een beroep op zowel de academische wereld en de niet - specialist gewone lezer met een interesse in de evolutie van de menselijke beschaving tot op heden - en in de nieuwe millennium . "- James Cox , The Midwest Book Review

peopleposter

William McGaughey en Tatiana Shestova bij de Globalistics - 2013 internationale wetenschappelijke conferentie in Lomonosov Moscow State University , 25 oktober 2013. De conferentie werd gehouden ter nagedachtenis van de Russische wetenschapper en kosmoloog Vladimir Vernadsky 150ste verjaardag.

hommage aan Vernadsky

 

Contact: mailto: 2wmcg@earthlink.net

een: over het boek --- terug naar: hoofdpagina --- zijn: de tijd is gekomen

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans  

vereenvoudigd Chinees - Indonesisch - Turks - Pools - Russische

 

 

COPYRIGHT 2014 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.bighistorysite.com/cosmohistoriank.html