BigHistorySite.com

Avertissement: Ceci est une traduction automatique. Il peut y avoir des inexactitudes.

Terug naar: world history

 

Hoe bestaat de 'Triple Existence'


door William McGaughey

 

De bestanddelen van de Drievoudige Existentie zijn materie, leven en gedachte. Wat betekent dit?

Materie is een soort wezen dat het fysieke universum omvat. Samen met energie bestaat het op bepaalde tijdstippen in bepaalde ruimtelijke locaties. We begrijpen de structuur van materie vooral door de chemische elementen zoals geregeld in de periodieke tabel van Mendeleev. Materie wordt gevonden in het heelal, hoewel het alleen op aarde is dat de drievoudige bestaan ??optreedt.

Het is belangrijk om te beseffen dat de andere twee soorten wezen, leven en gedachte ook materieel moeten bestaan, zodat ze helemaal niet kunnen bestaan. Niettegenstaande Plato's theorieën, is het idee van leven of gedachte niet voldoende om hun bestaan ??te ondersteunen. Er moet een fysieke basis zijn voor elk.

Het leven bestaat ook uit chemische elementen. Echter, de RNA en DNA moleculen geven het een speciaal kenmerk, dat is het vermogen om andere fysieke objecten in het milieu te scheiden en chemisch te veranderen met het oog op het creëren en onderhouden van een eigen structuur en ook om zichzelf te repliceren. In tegenstelling tot ander fysiek wezen bestaan ??er levende wezens gedurende een beperkte periode die verband houdt met zijn levenscyclus.

Het is moeilijker te begrijpen hoe het fysiek bestaat. Mensen zijn op de hoogte van bepaalde mentale ervaringen die op bepaalde momenten hadden. Gedachte is onze verstandige interface met de wereld. Neurologen vertellen ons echter dat wat we als gedachte ervaren het gevolg zijn van neuronontstekingen in de hersenen. Gedacht is dus een elektrochemisch proces dat bepaalde bewuste ervaringen creëert terwijl het plaatsvindt. Het is aanvankelijk een gebeurtenis in plaats van een statisch object of wezen.

Als dit alles was, dacht het nauwelijks om deel te nemen aan een drie-eenheid van wezens die onze wereld omvatten, maar in plaats daarvan een gewoon kenmerk van het leven zouden zijn. Andere dieren hebben vergelijkbare neurale processen die kunnen worden beschouwd als gedachtegoed. Zelfs planten "weten" wat ze moeten doen om te kunnen overleven. Maar de menselijke gedachte is speciaal vanwege de impact die het heeft op zijn fysieke omgeving. Dit is de meest actieve en krachtige kracht die vandaag op aarde werkt.

Er zijn een aantal harde en snelle regels die grenzen stellen tussen de drie soorten wezen. U ademt materie - vooral stikstof en zuurstof in de lucht. U drinkt materie, wanneer het water is, maar ook water gemengd met het product van het leven in melk of fruitsap. Je eet het leven, zowel dier als groente, hoewel mineralen zoals zout ook eetbaar zijn. Sociale mores zeggen dat je het vlees van andere mensen niet eet De menselijke soort is buiten de grenzen als voedsel. Gedacht zelf biedt niet zo veel fysieke voeding als ik weet.

Behalve in primitieve religie of extatische visies, communiceren mensen niet met anorganische materie. Als u iets aan een berg of meer zegt, zal het niet reageren. Dergelijke dingen hebben geen gedachte of geluidssender waarmee men kan communiceren. Behalve voor andere mensen heeft het leven ook een beperkte capaciteit om bewust met ons te communiceren. Dieren zijn expressiever dan planten. Domesticated dieren spreken ons met lichaamstaal, zodat we een goed idee hebben wat ze denken, maar het kan nooit zeker zijn. Het vereist een ander mens om gedachten met ons op een precieze en volledige manier te delen. Dat is het speciale vermogen van het menselijk ras, waardoor onze soorten zo krachtig zijn.

Met betrekking tot zijn rol in de Triple Existence, is de gedachte geassocieerd met de collectieve werking van de mensheid, met name wat betreft het gebruik van fysieke hulpbronnen. Wat er beperkt is tot 'denken' per se, maakt niet uit, hoe gedacht er rekening mee wordt gehouden met die materiële middelen, waardoor de wereld een andere plaats maakt. Zoveel van wat we in onze wereld zien, is kunstmatig - dat wil zeggen mensgemaakte - en elk dergelijk voorwerp kan worden teruggevonden naar een bepaalde gedachte of verzameling gedachten die aanleiding hebben gegeven tot de schepping ervan.

Als je om je heen kijkt, zie je voorbeelden van de drie soorten wezens die samen de Triple Existence vormen. Kijk naar de oceaan en zie vloeibaar water. Kijk naar de lucht en je ziet wolken of sterren. Zij zijn voorbeelden van anorganische materialen. Net als je naar beneden naar de aarde kijkt, zie je misschien rotsen of zand.

Rondom u is ook een bewijs van het leven. Jij en je medemens zijn voorbeelden van dit soort wezen. Er zijn ook honden, katten, vee, vogels, eekhoorns, insecten, wormen en andere dieren. Nog meer prominent is het plantaardige koninkrijk dat planten van verschillende soorten omvat. Dat deel van de aarde die niet door de mens wordt bewoond, wordt overgedragen aan levensvormen die we wild noemen.

Als ik in gedachten in de drie-eenheid van wezens spreek, denk ik vooral aan kunstmatige voorwerpen die in de wereld zijn gevonden. Natuurlijke landschappen zijn vervangen door stedelijke habitats met betonnen structuren, machines en utilitaire objecten van metaal, plastic of hout. Als u binnen bent, ziet u dit soort object bijna uitsluitend. Toegegeven, ze bestaan ??uit materie, maar het is menselijke gedachte die hen hun onderscheidend ontwerp en doel heeft gegeven. Thought heeft de stoel aangemaakt waaraan je zit. Het heeft het houten residu van het plantenleven omgezet in een bezemhamer. Het heeft siliciumkorrels omgezet in glas dat drinkwater kan bevatten.

Zelfs als deze verschillende objecten gedachtegangen zijn dan zichzelf gedacht hebben, zou ik hen met dat derde lid van de Triple Existence meer associëren dan met het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Net als het leven van anorganische materialen onttrekt om zichzelf te onderhouden, zo dacht het zowel materie als leven om de doeleinden ervan te passen. Omgekeerd is de wereld waarin we bewonen aanzienlijk samengesteld uit het gedachteproduct.

Denk aan de impact die het leven heeft gehad op de samenstelling van de aarde. De calciumskeletten die door koraal en andere zeeschepsels zijn verlaten, hebben enorme kalksteenlagen in de aarde veroorzaakt. De verrotte en samengeperste resten van planten die honderden miljoenen jaren geleden leefden hebben rijke deposito's van kolen, aardolie en aardgas verlaten. Dus de menselijke intelligentie verlaat ook zijn residu in de fysieke omgeving van de aarde. Machines ontworpen, gebouwd en bediend door denkers hebben de natuurlijke wereld omgezet in overeenstemming met doeleinden die door de menselijke samenleving worden doorgegeven.

De processen van de gedachte zijn een beetje uniek omdat hun zichtbaarste prominente creaties afhankelijk zijn van de accumulatie van de mensheid. Alle uitvindingen of inzichten hadden door veel verschillende personen zich geconcentreerd in één universeel toegankelijk systeem van technologie. Het is het unieke communicatievermogen van de mensheid die dit mogelijk maakt. En de menselijke technologie heeft de omstandigheden op aarde veranderd.

De mensheid is ook uniek bewust van de beperking die de toestand van het leven op zich heeft opgelegd in de dood. Persoonlijke gedachte systemen die de genetische continuïteit niet plots kunnen vervangen, komen tot een einde. Hoewel de 'lagere' levensvormen ook de dood ervaren, kunnen we dat feit alleen voor het tijdstip aankomen, overwegen. Het is een schrikwekkend gevoel om te denken dat we als denkbeelden een dag zullen ophouden bestaan. Kan men zich voorstellen hoe het voelt om door een proces te stoppen met bestaan?

Voor sommigen biedt religie troost in het gezicht van bepaalde dood. Ik eindig met een treurige tune waarvan de teksten zijn toegeschreven aan Charles Wesley, de bekende Methodist psalmschrijver. Het gaat:

"En ben ik geboren om te sterven?
Om dit lichaam neer te leggen!
En moet mijn bewende geest vliegen
In een wereld onbekend?

Een land van diepste schaduw,
Ongedierd door de menselijke gedachte;
De dorre gebieden van de doden,
Waar alle dingen vergeten zijn

Binnenkort ga ik vanaf de aarde,
Wat zal van mij worden?
Eeuwig geluk of wee
Moet dan mijn portie zijn!

Waked door de trompet geluid,
Ik zal uit mijn graf opstaan;
En zie de rechter met heerlijkheid bekroond,
En zie de vlammende wolken! '

Er is hier verdrietig conflict tussen de eeuwige gedachte en het bederfbare leven, beide deel van de Triple Existence. We staan ??bij het kruispunt van verschillende rijken. Of gedacht kan bestaan ??zonder leven (in kunstmatige intelligentie) is een dringende zorg voor onze tijd.

Terug naar: world history

 

Klik voor een vertaling in:

Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Vereenvoudigd Chinees - Indonesisch - Turks - Pools - Nederlands - Russisch

        

COPYRIGHT 2015 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

http://www.billmcgaughey.com/howitexistsk.html