BigHistorySite.com

Waarschuwing: Dit is een automatische vertaling van de machine. Er kunnen onjuistheden of onvolledigheden.

terug naar: hoofdpagina

 

Dacht dat als onderdeel van het fysieke universum

William McGaughey

Materie, het leven, en dacht naast elkaar bestaan in de wereld van de "triple bestaan". Omdat gedachte is onzichtbaar, het is moeilijk om te zien hoe dit past in.

De meeste natuurlijk, de artefacten en producten van het menselijk bestaan er fysiek. Als je gaat zitten in een gebouw, bijna alles wat je ziet is kunstmatig. (Bijvoorbeeld, ik ben nu op zoek naar een scherm aangesloten op een computer die zit op een bureau.) Dat betekent dat het een hybride van materie en het menselijk denken of, in sommige gevallen, het leven en het menselijk denken. Zo worden bepaalde voorwerpen van hout of leer, producten leven. Metalen voorwerpen, daarentegen, gemaakt van zuivere stof.

De wereld gebouwd door de technologie wordt gevormd door het menselijk denken. Maar het is niet zuivere gedachte omdat gedachte is een interieur bewustzijn in verband met de hersenen. De drievoudige bestaan bevat dacht in zijn hybride vormen.

Daarom is in het spreken van "denken", bedoel ik het product van de collectieve gedachte van de mensheid. Ik bedoel wat technologie heeft geproduceerd en, daarachter, wat de menselijke samenleving in haar collectieve kennis en door haar economische en politieke organisatie heeft geproduceerd.

Als gedachte is collectieve kennis van de mensheid, dan is het verhaal van haar oprichting heeft om door de mechanismen van de menselijke samenleving dat die kennis geproduceerd. Daarom zou het verhaal van de schepping van het denken ook het verhaal van hoe de menselijke samenlevingen ontwikkeld zijn. Het zou het verhaal van mechanismen voor het projecteren gedacht. Dit zijn de verschillende communicatietechnologieën.

Om die reden wordt het verhaal van de voortgang van het denken in een volledig ontwikkelde causale kracht voldoende verteld in het schema van vijf tijdperken van de beschaving waarin de progressieve stadia van de wereldbeschaving worden weerspiegeld in communicatietechnologie en in de instellingen van de macht binnen de samenleving. Collectieve menselijk denken niet kon bestaan ??niet had mensheid zelf georganiseerd in steden en andere grotere politieke en economische eenheden die intern communiceren via taal en taal-technologieën.

 Dit systeem waarbij de mens zichzelf organiseren gericht kennis op communicatie centra (zoals academische tijdschriften), waar het kan worden gebruikt als door een enkele geest. Wetenschap en technologie dan ook een deel van de collectieve wijsheid van de mensheid geworden. Van daaruit wordt verzocht zij de fysieke wereld.

Wat wij in gedachten, dus een type met twee trappen bestaan. Eerst is er individuele menselijke gedachte, die universeel wordt als het wordt uitgedrukt in het openbaar en als het wordt georganiseerd in wetenschappelijke of technologische manieren. Ten tweede hebben we de toepassing van kennis als de technologie verandert de fysieke wereld. Gedachte de uiteindelijke oorzaak van het nieuwe object waardoor bestaande fysische materialen is gebruikt om iets nuttig mens te scheppen.

Is dacht bestaan ??uniek? Bij verder nadenken, denk ik dat het leven heeft ook een twee-fase bestaan. De eerste is de ontwikkeling van RNA- of DNA-moleculen die coderen informatie levende organismen te creëren. Dit zijn een brug tussen leven en anorganische materialen. Het tweede stadium zal de groei van cellen in levensvormen zijn. In eukaryotische cellen wordt het DNA in een aparte zak binnen de cel. In meer primitieve prokaryote cellen, de DNA wordt gemengd met andere elementen in de cel.

Zowel het leven en (de producten van) denken bestaan van de materie. Ze hebben een stof opgebouwd uit chemische elementen en moleculen. In de wereld van de drievoudige bestaan, wordt het leven een gespecialiseerde wezen in de materiële wereld; en gedachte wordt een gespecialiseerde wezen binnen de wereld van de levende wezens en de materiële wereld.

Gedachte is een wezen in dienst van de mensheid. We kunnen het te controleren of, op zijn minst, de toepassing ervan. Laten we hopen dat de Homo sapiens wijs genoeg om technologie te gebruiken op een manier die het leven onderhoudt in uiterste gezondheid en overvloed zal zijn. Om dit te doen, zal de mensheid moeten georganiseerd om haar collectieve gedachte kanaliseren in manieren nodig geworden.

 

--- terug naar: hoofdpagina ---

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans  

vereenvoudigd Chinees - Indonesisch - Turks - Pools - Russische  

COPYRIGHT 2015 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.bighistorysite.com/thoughtsexistencek.html